Welkom in Chiropractie Oostkamp

"Een andere kijk op uw fysieke gezondheid"
Maak een afspraak

Chiropractie

Chiropractie is een eerder jonge (ontstaan in 1889 in de Verenigde Staten) maar stevig wetenschappelijk onderbouwde tak van de gezondheidszorg. Het is een discipline die zich specialiseert in de goede werking van het bewegingsstelsel en bijgevolg het centraal zenuwstelsel.

Lees meer

Onze chiropractoren

Niels wist van jongs af aan al dat hij iets in de gezondheidszorg wou doen. In zijn jeugd speelde hij voetbal en zag daar het belang van de rol van de kinesitherapeut bij sporters. Op 18-jarige leeftijd trok hij dan ook naar Gent om de opleiding van Master in de Rehabilitatie en Kinesitherapie te studeren. In 2013 behaalde hij met onderscheiding dat universitaire diploma.

Hélène is afkomstig uit Normandië, Frankrijk. Op 18-jarige leeftijd besliste ze om naar Parijs te trekken om de opleiding Doctor of Chiropractic te volgen. Ze had een baccalaureat wetenschappen en was altijd al geïnteresseerd in de wereld van de gezondheid en het contact tussen zorgverlener en zorgvrager. Toen ze een aantal chiropractoren ontmoette, was chiropractie voor haar dan ook een logische keuze.

Start van een chiropractiebehandeling

De eerste consultatie dient vooral om een diagnose te kunnen stellen, m.a.w. we proberen het waarom van de klachten te achterhalen. Dat doet de chiropractor door de onderstaande stappen te doorlopen.

Lees meer

Voor wie is chiropractie geschikt?

Chiropractie verzekert een optimale werking van het neurologisch systeem door het behandelen van het bewegingsstelsel, hoofdzakelijk de wervelzuil. Chiropractie kan dus in principe toegepast worden op ieder zoogdier, inclusief de mens. Het kan van nut zijn tijdens eender welke fase in je leven: vlak na de geboorte, tijdens de zwangerschap, op het werk, in je vrije tijd of tijdens je pensioen.

Lees meer
Maak een afspraak online Maak een afspraak