Start van een chiropractiebehandeling

De eerste consultatie dient vooral om een diagnose te kunnen stellen, m.a.w. we proberen het waarom van de klachten te achterhalen. Dat doet de chiropractor door de onderstaande stappen te doorlopen.

1. Anamnese

De zorgverlener hanteert een doelgerichte, specifieke vragenlijst om een beeld te krijgen van de klachten, van wanneer en waarom ze optreden en van de mogelijke factoren die de klachten in de hand werken.

2. Houdingsanalyse

De chiropractor voert verschillende onderzoeken uit om de houding zo specifiek mogelijk te analyseren. Dat houdt het volgende in:

  • analyse van de voetafdruk
  • analyse van het stappatroon
  • analyse van het evenwicht
  • analyse van de houding in verschillende vlakken

3. Chiropractisch onderzoek

De chiropractor analyseert de gegevens verkregen uit de vorige twee stappen. Vervolgens gaat hij over tot een klinisch onderzoek. Dat houdt in dat hij een lichamelijk onderzoek uitvoert, aangevuld met orthopedische, neurologische en spiertesten. Ook bekijkt hij de medische beeldvorming van de patiënt.

4. Behandeling

Na het klinisch onderzoek maakt de chiropractor een diagnose en legt hij de patiënt uit waar het probleem precies ligt. Dat wordt gevolgd door de eerste fase van de behandeling. Als chiropractie je niet kan helpen of als er verder onderzoek nodig is, stuurt de chiropractor je door naar de juiste specialist.

Maak een afspraak online Maak een afspraak